Två feminister på bokmässan

I våras fick jag ett jättekul uppdrag: att leda ett samtal med Clara Henry på bokmässan. Utgångspunkten skulle vara hennes bok ”Mot framtiden – en simpel guide till att krossa patriarkatet”. Platsen var Svenska kyrkans scen ”Se människan”, som är Bokmässans odiskutabelt bästa samtalsscen. Här står förlagen i kö för att låta sina mest kända författare gå på djupet i frågor om människovärde, kultur, politik och religion.

Hur som helst, jag fick boken i min hand i augusti, och insåg snart att jag är inte den huvudsakliga målgruppen. Framförallt handlar den om att ge unga människor större självkänsla, och visa metoder för att avslöja patriarkala strukturer, och det gör den jättebra!  Boken ”Mot framtiden”, Forum bokförlag

Clara är ju dessutom väldigt bra på att prata själv, så jag funderade ett tag på vad min roll skulle bli. Jag kom fram till att jag måste börja med mig själv. Det blev ett personligt samtal, på ett annat sätt än många författarintervjuer brukar vara. Vi pratade om ordens betydelse, och hur jag tyckte att det kunde kännas obekvämt att kalla mig feminist. Glad och tacksam för ett bra samtal, som kändes ”på riktigt”. Ett extra plus för att Claras föräldrar kom fram efteråt och sa att det var den bästa intervjun med dottern de hade lyssnat på!

Om du har lust kan du se hela samtalet här:

https://youtu.be/ENGWQf4i0R0

böcker, intervju, skrivande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Välkommen!

Budskapet kommunikationsbyrå
Villavägen 8, 517 36 Bollebygd
hej@budskapet.se   +46 738 406640
Facebook Messenger

Prenumerera på Budskapets nyhetsbrev för tips och inspiration kring strategiskt berättande.


© 2019 Budskapet kommunikationsbyrå